ررسی رابطه اختلالات رفتاری کودکان با بهداشت روانی والدین
بررسی رابطه اختلالات رفتاری کودکان با بهداشت روانی والدین |
![]() |
دسته بندی | روانشناسی و علوم تربیتی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 225 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 144 |
بررسی رابطه اختلالات رفتاری کودکان با بهداشت روانی والدین
مقدمه
بی شک خانواده، نخستین و مهمترین آموزشگاه و پرورشگاه انسان به شمار می آید و یکی از نهادهای اصلی و مقدس هرجامعه است. این خانواده است که فرایند شدن انسان را از قوه به فعل فراهم می کند و تسهیل می سازد و پس از یک زمینه مناسب وراثتی، مهمترین و ضروری ترین نیاز برای رشد یک انسان محسوب می شود و از این نظر خانواده، حیاتی ترین نقش را به عهده دارد. حساس ترین ایام زندگی یک فرد در خانه، در خانواده و در دامن مادر سپری می شود. از این رو قابل تعجب نیست که ریشه اکثر مشکلات رفتاری و ناهنجاریهای عاطفی، اجتماعی و روانی را باید در خانواده جستجو کرد. فرار نوجوانان از خانه، پرخاشگری، بی اختیاری در نگهداری ادرار، ناخن جویدن، اعتیاد، بزهکاری، اضطراب و نظایر آن جلوه هایی از عدم آموزش و عدم برقراری رابطه درست با کودکان و نوجوانان است (به پژوه، 1383).
مطالعات گوناگون نشان داده اند مشکلات بهداشت روانی در کودکان و نوجوانان بیش از سایر اقشار جامعه مشاهده می شود. افسردگی، اضطراب، خودکشی، بزهکاری، مصرف مواد مخدر، شکست تحصیلی و ترک تحصیل از جمله مشکلاتی به شمار می آیند که در دوران کودکی و نوجوانی مشاهده می شود که ناشی از عوامل متعددی چون ژنتیک، اختلال های خانوادگی، تبعیض های اجتماعی، برخوردهای نامناسب افراد خانواده، مدرسه، اجتماع و مجموعه ای از عوامل (خدایاری فرد، 1382).
کودک کافی است که عادی به دنیا بیاید و خانواده و محیطی مناسب در اختیارش باشد تا ببالد و رشد کند و به جایگاه ارزشمند خود برسد. اما زندگی خانوادگی، محیط اجتماعی، بهداشتی، آموزشی و فرهنگی بسیاری از مردم جهان چنان است که دستیابی به چنین مقصودی را دشوار و گاهی امکان ناپذیر می سازد. ما غالباً فرزندان خود را به دلیل خطاها و اختلال ها محکوم می کنیم، یا آنها را به باد ناسزا و تنبیه می گیریم و فراموش می کنیم به جای آن باید خطاها و ندانم کاریهای خودمان را دلیل بروز مشکلات آنها بدانیم (کاکاوند، 1385).
اختلالات عاطفی- رفتاری، بویژه به سبب وضعیت نامتعادل و متحول زندگی خانوادگی و اجتماعی در یکی از دو دهه اخیر در کشور ما، بیش از هر زمان دیگری گریبانگیر گروههای وسیعی از کودکان شده است. نابسامانیهای خانوادگی، کمبود آموزشی و پرورشی و بهداشتی، جابجا شدن گروههای اجتماعی و فشارهای ناشی از آن، رشد نامعقول جمعیت، مهاجرتهای بی رویه، آوارگی، فقر و اعتیاد گسترده، دل آزردگی و افسردگی و پرخاشجویی و شکوه گیریهای حاصل از غیبت یا فقدان سرپرست در بسیاری از خانواده ها و... بسیاری از عوامل مهم دیگر سبب شده است که اختلالات عاطفی و رفتاری کودکان وسعت بی سابقه ای بیابد (لطف آبادی، 1387).
غیبت های طولانی پدران از خانه، ساعت های طولانی دوری مادران از خانواده تحولات و بحران های شدید اقتصادی و اجتماعی و از همه مهمتر کم رنگ شدن ارزشی های مذهبی و اخلاقی را باید عامل اصلی این بی ثباتی ها در خانواده دانست (نوابی نژاد، 1379).
از آن جا که مادر اولین کسی است که نوزاد با او رابطه برقرار می کند، لذا مهم ترین نقش را در پرورش ویژگیهای روانی و عاطفی کودک به عهده دارد و کانون سلامتی یا بیماری محسوب می شود. تحقیقات نشان داده اند اختلالات رفتاری کودکان ارتباط تنگاتنگی با مشکلات روانی والدین دارد. هرچه مشکل روانی والدین شدیدتر باشد ظهور اختلال های رفتاری کودکان سریع تر خواهد بود (بلانز و همکاران، 1991).
مطالعات نشان داده اند که مشکلات رفتاری فرزندان با اختلال روان پزشکی والدین رابطه دارد (زیما و همکاران، 1996؛ راتروکوینتون، 1984).
اگر در خانواده شرایط و روابط ناسالم و منفی وجود داشته باشد، تأثیری بر روی فرزندان خواهد گذاشت و منش های عاطفی ناهنجاری در آن ها شکل خواهد گرفت. نقش های منفی از قبیل حسادت، پرخاشگری، احساس عدم امنیت، مضطرب، پرخاشگری، ناسازگاری و افسرده می گردد. لسلت (1987) ناسازگاری کودکان و نوجوانان را ناشی از شکست در دوران کودکی و در خلال دوران دلبستگی مادر می داند (اسماعیلی، 1383).
مطالعات لی[1] و همکاران (1987 ) نشان داده که آسیب روانی مادر موجب اختلالات عاطفی – هیجانی و مشکلات تحصیلی فرزندان می شود ( به نقل از محمد اسماعیل ، 1382 ) .
تحقیقات نشان داده اند که یکی از علل ابتلای به انواع اختلال های روانی و یکی از منابع آسیب روانی کودک ، در ماهیت تعامل آن ها با والدین شان بالاخص با والدین بیمار می باشد . هترینگتون[2] و همکاران ( همان منبع ).
نتایج تحقیقات یافته های آماری نشان داد که : 61 درصد از مادران کودکان مبتلا به اختلال رفتاری هیجانی مشکوک به عدم سلامت روان هستند که این میزان برحسب اختلالات رفتاری کودکان متفاوت می باشد ( همان منبع ) .
متأسفانه در مورد اختلالهای مربوط به کودکان مطالعات اندکی صورت گرفته است و اطلاعات موجود بیشتر براساس مطالعات انجام شده در مورد بزرگسالان است (نلسون و ایزرائل، ترجمه، خدایاری فرد، 1382) با توجه به اهمیت مطالب فوق پژوهشگر بر آن شد تا به بررسی این موضوع بپردازد.
بیان مسئله
تأثیر رفتار و طرز فکر والدین در شکل گیری و چگونگی رفتار کودکان از اهمیت اساسی برخوردار است. والدینی که رابطه مطلوب و درستی با فرزندان خویش دارند، موجب شادمانی، مسئولیت پذیری و تکامل شخصیتی فرزندان خود می شوند. از سوی دیگر، والدینی که رفتاری مطلوب و درستی با فرزندان خود ندارند باعث بروز انواع مشکلات رفتاری در آنان می شوند.
برای آنکه کودک به شکل سالم و هنجار رشد یابد بایستی در حد معقول نیازهای شخصیتی، روانی، فیزیکی و اجتماعی او ارضا شود. ناکامی در رفع این نیازها باعث مشکلات رفتاری، بزهکاری و ناشادی کودک می گردد و شرایط خانوادگی زمینه ساز این ناکامی هاست. از جمله این شرایط: خانواده های از هم پاشیده، طرد شدگی کودک، سخت گیری و محدودیت شدید، فقر و کمبودهای شخصی، عصبی بودن والدین، نبودن معیارهای صحیح اعتقادی و اخلاقی در خانواده و ... را می توان نام برد. در اکثر نظریه های روانشناسی رشد، چگونگی روابط کودک با اعضای خانواده و مخصوصاً ما در یکی از اساسی ترین عامل رشد شخصیت، شناخته شده است.
اگر در روابط عاطفی مادر و کودک اختلالی بوجود آید، موجب بهم خوردن امنیت عاطفی در کودک می شود که آثار آن را در رفتار کودک می توان مشاهده کرد. بنابراین توافق کلی براین است که خانواده در پیدایش اختلالات رفتاری کودک تأثیر مهمی دارد (نوابی نژاد، 1380 و میلانی فر، 1380).
رئیس[1]و همکارانش (1995) با اجرای پژوهشی تحت عنوان رابطه بین شیوه های تربیتی مختلف خانواده با آسیب شناسی روانی در نوجوانان، سه شیوه ضدیت- منفی گرایی، گرم و صمیمی و حمایتی، و کنترل کننده- نظارت کننده را مطالعه نمودند. آنها در این تحقیق دریافتند که شیوه ضدیت و تعارض با علائم افسردگی، همبستگی کمتر و با رفتارهای ضد اجتماعی همبستگی بیشتری دارد. از طرفی بین ارتباط گرم و صمیمی و رفتارهای مرضی ارتباطی مشاهده نشد (امینی، 1384).
پورتس[2] و هاور (1992) در پژوهش پیرامون کارآیی خانواده و سازگاری کودکان پس از طلاق دریافتند که آن دسته از عواملی که بیشترین سهم را در تسهیل سازگاری عاطفی- اجتماعی دارند عبارتند از: نقش های خانوادگی، مهار رفتار و مشارکت عاطفی، علاوه بر این مشخص شد که خانواده هایی که در آنها مراقبت، حمایت متقابل و رسوم خانوادگی پس از طلاق نیز حفظ شده است، احتمالاً بیشتر قادرند ناسازگاری کودکان را کاهش دهند(کریمی، 1387).
فرار از خانواده نیز معمولاً به دنبال یک دوره طولانی تعارضات شدید خانوادگی رخ می دهد. اگر فراری ها مشکلات شدیدی را در خانه تجربه کرده اند اما آنهایی که بیشتر از یکبار از خانه فرار کرده اند شدیدترین مشکلات را داشته اند (اولسون و همکاران، ترجمه کریمی، 1378).
[1] reiss
[2] Portes & hower
[1] Lee
[2] Hetherington
فهرست مطالب
مقدمه
بیان مسئله
اهمیت موضوع پژوهش
اهداف تحقیق:
اهداف اجتماعی
فرضیه های پژوهش
تعریف مفهومی و عملیاتی متغیرها
تعریف مفهومی لجبازی:
تعریف عملیاتیلجبازی :
پرخاشگری:
تعریف مفهومی پرخاشگری:
تعریف عملیاتی پرخاشگری :
تعریف مفهومی اختلال سلوک :
تعریف عملیاتی اختلال سلوک :
تعریف مفهومی اضطراب:
تعریف مفهومی افسردگی:
تعریف عملیاتی افسردگی :
تعریف مفهومی فوبی :
تعریف مفهومی روان پریشی :
تعریف عملیاتی روان پریشی :
فصل دوم
پیشینه پژوهش
مقدمه
نیازهای کودک
1 – تعریف اختلال رفتاری
اختلالات رفتاری کودکان
طبقه بندی اختلالات رفتاری کودکان
عوامل موثر بر بروز اختلالات رفتاری
1- عوامل بیولوژیک
2-عوامل بیوژنتیکی
3-عوامل محیطی
نقش والدین در اختلالات رفتاری کودک
ویژگی های افراد با اختلالات رفتاری
2 – اختلال عاطفی
2 -2 – طبقه بندی مشکلات عاطفی
طبقه بندی اختلالهای روانی
هنجارهای اجتماعی فرهنگی
تفاوتهای مربوط به جنسیت
وضعیت روانی کودکان مبتلا به اختلالات رفتاری
5 – 2 ‹‹ برخی تکنیکهای شناسایی کودکان مبتلا به مشکلات رفتاری ››
6 -2 ‹‹ دسته بندی اختلالات رفتاری و تاثیر آنها در پیشرفت تحصیلی ››
مشکلات فرآیند آموزش اختلالات رفتاری
دوره های مختلف مطالعات همه گیر شناسی اختلالات رفتاری
همه گیرشناسی
بررسی پیشینه میزان شیوع اختلالات رفتاری کودکان در جهان و ایران
پیشینه میزان شیوع اختلالات رفتاری در جهان
پیشینه مطالعات همه گیر شناسی در ایران
8 – 2 ‹‹ پاره ای از تحقیقات انجام شده در ابطه با مشکلات رفتاری و پیشرفت ››
3 – سبب شناسی اختلالات روانی
1 -3 – دیدگاه زیست شناختی
1 -3 – عوامل ژنتیک [1]
2 -1 -3 – مغز و دستگاه عصبی
3- 1 -3 – عوامل عصبی – غددی
2 -3 – دیدگاه روان پویشی
3 -3 – دیدگاه یادگیری ( رفتاری )
به طور خلاصه از نظر رویکرد رفتاری :
4 -3 – دیدگاه شناختی [2]
5 -3 – دیدگاه انسانگرائی – هستی گرائی
6 – 3 – دیدگاه اجتماعی [3]
4 – نظریه های راجع به نقش خانواده
تعریف بهداشت روانی
سلامتی چیست؟
تعاریف بهداشت روانی براساس مکاتب مختلف روانشناسی
مکتب زیست گرایی
مکتب روانکاوی
مکتب انسان گرایی
سه سطح پیشگیری به منظور بهداشت روانی
پیشگیری اولیه
پیشگیری ثانویه
پیشگیری ثالثیه:
اصول بهداشت روانی
پرورش دادن رفتارهای سالم تر و تأثیر آن بر بهداشت روانی
خواب و بهداشت روانی
سوء مصرف و وابستگی به مواد و تأثیر آن بر بهداشت روانی
تاریخچه بهداشت روانی
مختصری درباره تاریخچه بهداشت روانی در ایران
دیدگاهها ونظریه ها در بهداشت روانی
رویکرد نظریه کمال
رویکرد چند عاملی
مسایل اجتماعی و بهداشت روانی
استرس و بهداشت روانی
بهداشت روانی در سنین و مراحل مختلف رشد
بهداشت روانی در خانواده
اصول برقراری رابطه انسانی با کودک و نوجوان
بهداشت روانی در مدرسه
بهداشت روانی در محیط کار
بهداشت روانی در کودکان استثنایی
رابطه بهداشت روانی با یادگیری
بهداشت روانی و رسانه های گروهی
اندازه گیری های روانی و کاربرد آزمونهای روانی
روشهای درمان بیماریهای روانی
توصیه های بهداشت روانی
فصل سوم
روش پژوهش
مقدمه
جامعه آماری:
نمونه و روش نمونه گیری
ابزار پژوهش
پرسشنام? سلامت روانی[4](SCL -90-R) :
1- بعد شکایات جسمانی[5]
بعد وسواس – بی اختیاری [6]
بعد حساسیت بین – شخصی[7]
بعد افسردگی[8]
بعد اضطراب[9]
بعد خصومت و پرخاشگری[10]
بعد هراس اضطرابی[11]
بعد افکار پارنوئیدی[12]
بعد روان گسسته واری[13]
بعد سوالاتی اضافی
3-3-2-2- نمره گذاری پرسشنامه Scl-90-R
3-3-2-3 اعتبار پرسشنامه Scl-90-R :
3-3-2-4- روایی پرسشنامه Scl-90-R :
ب) پرسشنامه علائم مرضی کودکان CSI-4
گروه A اختلال کاستی توجه- بیش فعالی
اعتبار و روایی پرسشنامه علائم مرضی کودکان (CSI-4)
روش آماری
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل داده ها
بخش اول : آمار توصیفی
نمودار (1-4) توزیع فراوانی نمرات آزمودنیها در خرده مقیاس لجبازی 4CSI
نمودار (2-4) توزیع فراوانی نمرات آزمودنیها در خرده مقیاس پرخاشگری90 SCL
جدول (2-4) شاخص های آماری آزمودنیها در خرده مقیاس سلوک 4CSI و
پرخاشگری 90 SCL
نمودار (3-4) توزیع فراوانی نمرات آزمودنیها در خرده مقیاس سلوک 4CSI
جدول (2-2-4) شاخص های آماری آزمودنیها در خرده مقیاس اضطراب 4CSI و
اضطراب 90 SCL
نمودار (4-4) توزیع فراوانی نمرات آزمودنیها در خرده مقیاس اضطراب 4CSI
نمودار (5-4) توزیع فراوانی نمرات آزمودنیها در خرده مقیاس اضطراب 90 SCL
جدول (4-4) شاخص های آماری آزمودنیها در خرده مقیاس افسردگی 4CSI و
افسردگی 90 SCL
نمودار (6-4) توزیع فراوانی نمرات آزمودنیها در خرده مقیاس افسردگی 4CSI
نمودار (7-4) توزیع فراوانی نمرات آزمودنیها در خرده مقیاس افسردگی 90 SCL
جدول (5-4) شاخص های آماری آزمودنیها در خرده مقیاس فوبی 4CSI و
فوبی 90 SCL
نمودار (8-4) توزیع فراوانی نمرات آزمودنیها در خرده مقیاس فوبی 4CSI
نمودار (9-4) توزیع فراوانی نمرات آزمودنیها در خرده مقیاس فوبی90 SCL
جدول (6-4) شاخص های آماری آزمودنیها در خرده مقیاس روان پریشی 4CSI و
روان پریشی 90 SCL
نمودار (10-4) توزیع فراوانی نمرات آزمودنیها در خرده مقیاس روان پریشی 4CSI
نمودار (11-4) توزیع فراوانی نمرات آزمودنیها در خرده مقیاس روان پریشی90 SCL
بخش دوم- آمار استنباطی
تفسیر فرضیه ها :
جدول (4-9) همبستگی بین اضطراب کودکان و اضطراب والدین
جدول (4-10) همبستگی بین افسردگی کودکان و افسردگی والدین
جدول (4-11) همبستگی بین فوبی کودکان و فوبی والدین
جدول (4-12) همبستگی بین روان پریشی کودکان و روان پریشی والدین
فصل پنجم
بحث و نتیجه گیری
بحث و نتیجه گیری درباره یافته ها
محدودیت های پژوهش
پیشنهادات پژوهش
منابع فارسی
شناسی و علوم تربیتی.
[1] -Gentic factors
[2] -The cognitive perpective
[3] -Community perspective
[4] این پرسشنامه از پایان نامه های محمدی نیا (1376) و بصیری (1379) اقتباس شده است.
[5] Somatization (spm)
[6] Obsestive-compulsive (O.C)
[7] - Interpersonal sensitivity (L-S)
[8] -Depression (DEP)
[9] -Anxiety (ANX)
[10] -Hostility (HOS)
[11] -Phobic Anxiety (PHOB)
[12]-Paranoid Ideation (PAR)
[13] -Pysychoticism (PSY)
مقالةآشنایی با مباحث برق کشی و کابل کشی در شبکه های کامپیوتری
مقالةآشنایی با مباحث برق کشی و کابل کشی در شبکه های کامپیوتری |
![]() |
دسته بندی | برق ،الکترونیک و مخابرات |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 147 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 60 |
مقالةآشنایی با مباحث برق کشی و کابل کشی در شبکه های کامپیوتری
فهرست:
الکتریسیته (برق) چیست ؟
آشنایی با جریان منفی و مثبت بارها
پیدایش الکتریسیته
آشنایی با انواع کابل
بررسی مشکلات در ارتباط با کابل کشی
بررسی فنی واقتصادی استفاده از کابل خودنگهدار
انواع کابل در شبکه های کامپیوتری
الکتریسیته (برق) چیست ؟
برق در هر جای زندگی ما نقش مهمی را بازی می کند. به کمک برق خانه های ما روشن می شود، غذای ما پخته می شود ، کامپیوتر ، تلویزیون و سایر وسایل برقی ما به کار می افتد . برق باتری باعث حرکت ماشین و روشن شدن چراغ قوه می شود.حال در اینجا از طریق آزمایشی می توانید به اهمیت برق پی ببرید. از مدرسه ، خانه یا آپارتمان خود شروع به پیاده روی کنید و کلیه وسایل و لوازم خانگی و ماشینهایی را که با برق کار می کنند را یادداشت کنید، سپس متعجب خواهید شد که تعداد زیادی از وسایل روزمرة ما بستگی به برق دارند.
اما برق یا الکتریسیته چیست ؟ از کجا می آید ؟ چگونه کار می کند ؟ قبل از اینکه همة اینها را بفهمیم باید اطلاعات کمی درباره اتمها و ساختمانشان داشته باشیم. کلیة مواد از اتمها ساخته شده و اتمها نیز از ذرات کوچکتر تشکیل شده اند. سه ذره اصلی سازنده اتم عبارتند از پروتون ، نوترون و الکترون.
همانگونه که ماه به دور زمین می چرخد ، الکترونها نیز به دور مرکز یا هستة اتم می چرخند. هسته، مجموعه ای از نوترونها و پروتونها می باشد.
الکترونها دارای بار منفی و پروتونها دارای بار مثبت هستند. نوترون ها خنثی می باشند، به عبارت دیگر نه دارای بار مثبت و نه منفی هستند.
در طبیعت اتمهای مختلفی وجود دارد به گونه ای که هر نوع عنصر دارای اتم خاص خودش است. یک اتم سازندة یک عنصر است. 118 عنصر مختلف شناخته شده وجود دارد. بعضی از عناصر، مثل اکسیژنی که تنفس می کنیم، برای زندگی ضروری هستند.
هر اتم از تعداد مشخصی الکترون ، پروتون و نوترون تشکیل شده است. اما تعداد ذرات یک اتم اهمیتی ندارد. معمولاًٌ تعداد الکترونها باید برابر تعداد پروتونها باشد. اگر تعداد آنها برابر باشد، اتم را خنثی می نامند که در این حالت اتم بسیار پایدار است.
بنابراین اگر اتمی دارای 6 پروتون باشد ، تعداد الکترونهای آن نیز باید 6 عدد باشد. عنصری که دارای 6 الکترون و 6 پروتون است کربن نامیده می شود. کربن به مقدار فراوانی در خورشید ، ستارگان ، ستاره های دنباله دار ، جو اکثر سیارات و در غذایی که می خوریم وجود دارد. زغال سنگ از کربن ساخته شده است ، و الماسها نیز همینطور . بعضی از انواع اتمها دارای الکترونهایی هستند که به خوبی به هم متصل نشده اند. اتمی که الکترون از دست می دهد، پروتونهایش بیش از الکترون بوده و دارای بار مثبت است. اتمی که الکترون می گیرد دارای ذرات منفی بیشتری بوده و بار منفی دارد.
یک اتم باردار را یون می نامند.
الکترونها را می توان از یک اتم به اتم دیگری حرکت داد. هنگامی که این الکترونها بین اتمها حرکت می کنند، برق یا جریان الکتریکی تولید می شود. حرکت الکترونها از یک اتم به اتم دیگر جریان نامیده می شود. در این حالت یک اتم، الکترون گرفته و دیگری الکترون از دست می دهد.
قاله آشنایی با بنای تاریخی سلطانیه و نگاهی بر مرمت این بنا
مقاله آشنایی با بنای تاریخی سلطانیه و نگاهی بر مرمت این بنا |
![]() |
دسته بندی | پژوهش |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 292 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 19 |
مقاله آشنایی با بنای تاریخی سلطانیه و نگاهی بر مرمت این بنا
فهرست:
نگاهی بر تاریخ سلطانیه
انگیزة ساخت بنا
معنای اولجایتو
سنگ نوشتة مکتوب در حین عملیات مرمت خوانده شد.
نبود حمایت از مرمت سلطانیه و کم شدن بازدیدکنندگان از این بنا
پایان کاشی کاری تا 2 سال دیگر
قابلیت های گردشگری سومین گنبد خشتی جهان فراموش شده است
نگاهی بر تاریخ سلطانیه
گنبد سلطانیه، در نزدیکی زنجان، که اولین و عظیمترین گنبد آجری جهان است، توسط سلطان محمد خدابنده یا اولجایتو* در طول سیزده سال بنا گردیده است. گنبد سلطانیه بنایی احداث شده در ارگ شهر یا کهندژ سلطانیه پایتخت اولجایتو حاکم سلسلهی ایلخانان بوده است. مساحت این کهندژ هجده هکتار بوده و توسط دیواری که مشخصهی شهرهای قدیم بوده، احاطه میشده است.
جالب این که در ساخت گنبد بزرگ شهر فلورانس از این گنبد الگوبرداری شده است. بنای این گنبد که بعد از گنبدهای سانتامارینا و ایاصوفیه سومین گنبد بزرگ دنیاست، شامل سه بخش اصلی ورودی، تربتخانه و سردابه است.
انگیزة ساخت بنا
گویا انگیزهی ساختن این گنبد در ابتدا برپا کردن مقبرهای جهت به خاک سپردن استخوانهای حضرت علی و امام حسین بوده است. و اما در بارهی اولجایتو، سلطان ایلخانی، جالب است بدانید که وی ابتدا طبق اعتقادات نیاکان خود شمنپرست (جادوگری و ساحرهگی) بوده که بعد به دین مسیحیت گریش پیدا کرده و مسیحی شده و نمایندهی پاپ میشود. بعد از آن توسط همسر خود به دین اسلام گرایش پیدا کرده و مسلمان سنی گردیده و نام محمد خدابنده را برمی گزیند. سر آخر شیعه شده و در این دوران پس از سفر به کربلا و نجف تصمیم میگیرد که مقبرهای در سلطانیه، پایتخت ایلخانان بسازد و استخوانهای حضرت علی و امام حسین را در آن دفن کند، اما در نهایت این مقبره محلی برای دفن خود وی شد و آن مقاصدش عملی نگردید.
تزیینات و نحوهی ساخت این مقبره در واقع نقطهی عطفی در معماری آن دوران بوده به این شکل که سبکی جدید را در معماری بهوجود آورده که از معماری زمان سلجوقیان منفک شده است.
آشنایی با روستای انبوه استان گیلان
آشنایی با روستای انبوه استان گیلان |
![]() |
دسته بندی | پژوهش |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 846 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 39 |
آشنایی با روستای انبوه استان گیلان
فهرست:
آشنایی با استان گیلان
رده های کشاورزی استان گیلان
سیمای جغرافیایی گیلان
میراث روستایی:بزرگ ترین بوم موزه ی دنیا
تالش روستای تاریخی انبوه را در خود دارد.
شباهت های روستای تاریخی انبوه و ماسوله
معماری روستای انبوه
دامپروری و کوچ نشینی در روستای تاریخی انبوه
آشنای با معماری کوچ نشینی روستای انبوه
آشنایی با استان گیلان
استان گیلان یکی از استان های سرسبز شمالی ایران به مرکزیت شهر رشت، و با مساحت 14711 کیلومتر مربع می باشد. این استان در 36 درجه و 34 دقیقه تا 38 درجه و 27 دقیقه عرض شمالی و 48 درجه و 53 دقیقه تا 50 درجه و 34 دقیقه طول شرقی از نصف النهار قرار گرفته است.
درازای آن از شمال باختری به جنوب خاوری، 235 کیلومتر و پهنای آن، از 25 تا 105 کیلومتر تغییر می کند. رشته کوههای البرز با ارتفاع متوسط 3000 متر، همانند دیواری در باختر و جنوب گیلان کشیده شده و این منطقه جز از راه دره منجیل، راه شوسه دیگری به فلات ایران ندارد. کمترین فاصله کوه از دریای خزر (در بخش حویق از شهرستان تالش) نزدیک به 3 کیلومتر و بیشترین فاصله آن از دریا (در امام زاده هاشم، مسیر جاده رشت- قزوین) حدود 50 کیلومتر است.
این استان، از شمال به دریای خزر و کشورهای مستقل آسیای میانه، از غرب به استان اردبیل، از جنوب به استان زنجان و قزوین و از شرق به استان مازندران محدود می گردد.
بر اساس آخرین تقسیمات کشوری، تا پایان شهریور سال 1383، استان گیلان دارای 16 شهرستان، 48 شهر و 43 بخش، 109 دهستان و 2892 آبادی (2690 آبادی دارای سکنه و 202 آبادی خالی از سکنه ) می باشد.
نام دارترین فراوردههای کشاورزی این استان برنج و چای و زیتون می باشند.
گویش های استان گیلان
زبان گفتاری مردم این استان گیلکی است، در نواحی باختری و شمال باختری استان که تالش نشین است گویش تالشی، و در جنوب گیلان (به ویژه در شهرستان رودبار) که کردنشین است کردی و نیز لری و در ناحیه های دیلم نشین شهرستان رودبار دیلمی در کنار فارسی گپ زده می شوند.
زبان دیلمی
زبان مردم کوهستان جنوب گیلان ، دیلمی است....
...
قالةموتورهای دیزلی چند زمانه و میل لنگ ها
مقالةموتورهای دیزلی چند زمانه و میل لنگ ها
ها |
![]() |
دسته بندی | پژوهش |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 17 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 8 |
مقالةموتورهای دیزلی چند زمانه و میل لنگ ها
فهرست:
بررسی نقش میل لنگ ها در موتورهای دیزلی چند زمانه
طرز کار موتورها
زمان تنفس
زمان تراکم
زمان قدرت
زمان تخلیه
برررسی مشکلات قلبسازان میل لنگ در ایران
----------------------------------------------------------
بررسی نقش میل لنگ ها در موتورهای دیزلی چند زمانه
محاسبه تنش مکانیکی اجزاء شاهین در پاتیل حمل مذاب مس، به کمک روش اجزای محدود