این تحقیق با فرمت ورد ، قابل ویرایش ، که در 80صفحه تهیه شده استدر طراحی و ساخت سیستمهای مخابراتی و صوتی و تصویری مهمترین موضوعی که وجود دارد این است که بتوانیم سیگنال فرستاده شده را به بهترین کیفیت دریافت کنیم و بیشترین شباهت بین سیگنال خروجی و ورودی برقرار باشد
سیستمهای مخابراتی و صوتی و تصویری
مقدمه :
در طراحی و ساخت سیستمهای مخابراتی و صوتی و تصویری مهمترین موضوعی که وجود دارد این است که بتوانیم سیگنال فرستاده شده را به بهترین کیفیت دریافت کنیم و بیشترین شباهت بین سیگنال خروجی و ورودی برقرار باشد و در سیگنال صوت و تصویر اینکه شنونده و بیننده بهترین تصویر ممکن و با کیفیت ترین صدا را دریافت کند.
هر قدر هم که یک سیستم گیرنده با دقت و کیفیت طراحی شود باز هم به علل مختلف خروجی ها بطور کامل دلخواه ما نخواهد بود و اعوجاج سیگنالها و نویز محیط خروجی را خراب خواهند کرد سعی طراحان به این است که ادواتی را به مدار اضافه کنیم تا اینکه خروجی ها به سیگنال ایده آل نزدیک شود .یکی از این مدارات متعادل کننده EQUALIZER است در بحث حاضر ما روی متعادل کننده های صوتی متمرکز خواهیم شد که در فرکانس صوت یعنی 20هرتز تا 20 کیلو هرتز کار می کنند .
امروزه تمام ادوات صوتی مانند رادیو ، ضبط ، اکو ،آمپلی فایر و ... مدارات متعادل کننده به انواع مختلف دیجیتال و آنالوگ وجود دارد .که از لحاظ تعداد کانالهای فرکانسی نیز گوناگون می باشند بسته به نیاز معمولا از 3 کانال تا 20 کانال در صورت امکان دیده می شود که هر چه تعداد کانالها بیشتر باشد امکان کار روی صوت بیبشتر می شود در عین حال هزینه و حجم مدار وسیعتر خواهد شد. اصول کار اکولایزر بر اساس فیلترهای میان گذر می باشد که برای هر کانال فیلترهایی در نظر گرفته می شود در پروژه جاری سعی شده است که سیگنال صوت و روشهای تولید ان بررسی شود ضمن اینکه به ورودی و خروجی مدارات صوتی یعنی میکروفون و بلندگو نیز توجه شده است .
سپس به معرفی اکولایزر و نحوه کار کردن و روشهای ساخت آن پرداخته شده و همچنین بررسی انواع فیلترها و فیلترهایی که در پروژه جاری به کار رفته و طراحی آنها پرداخته شده است .در ادامه به نحوه ساخت و پیاده سازی و طراحی این مدار 6 کاناله توضیح مدار و قسمتهای مختلف آن و توضیح در مورد آمپلی فایر بکار رفته در آن LM380 پرداخته شده است .
فصل اول
معرفی سیگنال صوت :
صوت عبارت از ارتعاشاتی است که قابل شنیدن باشد و این ارتعاشات را اجسام مادی مرتعش در اطراف خود منتشر می سازند .مبحثی از فیزیک که در آن از پدیده صوت بحث می شود اکوستیک نام دارد . هر گونه صوتی را که در نظر بگیریم از لحاظ احساسات مربوط به حس شنوایی دارای سه خاصیت اصلی است : شدت ،ارتفاع و طنین صوت شدت صوت تاثر از انرژی صوتی است که به عوامل مختلفی بستگی دارد :
-مقدار انرژی است که در واحد زمان از واحد سطح عمود بر امتداد انتشار عبور می کند
-دامنه ارتعاشات
-فرکانس ارتعاشات
-جرم واحد حجم از حجم جسم مرتعش
-سرعت انتشار صوت در جسم مرتعش
شدت صوت را ممکن است به کمک خاصیت رزنانس زیاد کرد یعنی :
هر گاه در پهلوی جسم A که قابلیت ارتعاش کردن دارد جسمی مانند B را به ارتعاش در می آوریم اگر پریود مخصوص یکی از ارتعاشات آزاد جسم A مساوی باشد باید پریود ارتعاش جسم B در این صورت جسم A نیز به ارتعاش درخواهد آمد این پدیده را رزنانس و جسم A را رزناتور گویند .
قدرت منابع صوتی :
از روی محاسبه شدت صوت در یک نقطه معین می توان به قدرت منبع آن پی برد این موضوع برای انتخاب محل نطق و خطابه و موزیک و غیر آن دارای کمال اهمیت است .
در مورد صحبت و در حدود فرکانس صدای انسان قدرت متوسط صوت ناطق در حدود میکرو وات است . ولی باید در نظر داشت که انرژی فرکانسهای زیاد صدای انسانی در موقع صحبت با انرژی فرکانسهای کم اختلاف کلی دارد و ممکن است انرژی صوت انسانی در موقع صحبت به هزار میکرووات نیز برسد .
ارتفاع صوت :
صدای خشن و کلفت را بم و صدای نازک و تیز را زیر و خاصیت زیر و بمی هر صوت را ارتفاع آن می نامند . صدای زیر ارتفاع بیشتری از صدای بم دارد .
ثابت شده است که زیر و بم بودن هر صدا با فرکانس آن ارتباط دارد یعنی هر اندازه فرکانس صدا بیشتر باشد صدا زیر تر و هر چقدر فرکانس آن کمتر باشد صدا بم تر است .نکته دیگر اینکه ارتفاع صوت به شدت صوت بستگی ندارد ولی ثابت شده که وقتی شدت صوت زیاد شود اگر صوت بم بوده بم تر و اگر زیر بوده زیر تر می شود .
حدود ارتفاع صوت :
گوشهای معمولی ارتعاشات با فرکانس کمتر از 16 هرتز و بیشتر از 38 کیلو هرتز را حس نمی کنند .ولی حد متوسط برای گوش انسان را بین 20 هرتز و 20 کیلو هرتز در نظر می گیرند .
هارمونیک ها :
وقتی در یک جسم ارتعاشاتی پیدا شوند که فرکانس آنها نسبت به یکدیگر مانند اعداد N ... 3،2، 1 باشند در این صورت بم ترین آنها را ارتعاش اصلی و بقیه آن را هارمونیک آن صوت اصلی می نامند .
طنین صوت :
word: نوع فایل
سایز:1.05 MB
تعداد صفحه:80
برچسب ها : سیستمهای مخابراتی و صوتی و تصویری , دانلود تحقیق سیستمهای مخابراتی و صوتی و تصویری , تحقیق سیستمهای مخابراتی و صوتی و تصویری , دانلود سیستمهای مخابراتی و صوتی و تصویری , سیستمهای مخابراتی و صوتی و تصویری , تحقیق , جزوه , مقاله , پایان نامه , پروژه , دانلود تحقیق , دانلود جزوه , دانلود مقاله , دانلود پایان نامه , دانلود پروژه
این تحقیق با فرمت ورد ، قابل ویرایش ، که در 32رباتیک دانش وابسته به ابزارهای مکانیکی کنتزل شونده به وسیله رایانه میباشد در اینجا ما شما را با انواع ربات ها از قبیل ساده و پیچیده و ربات هایی که دارای حسگر هستند آشنا می کنیم صفحه تهیه شده است
بررسی علم رباتیک
پیشگفتار:
هدف این مقاله بررسی علم رباتیک و آشنایی با دانش و فناوری وابسته به ابزارهای مکانیکی کنترل شونده به وسیله رایانه میباشد چون بعضی ها بدین باورند که ربات ها حتماً ماشین های سیار انسان نما هستند که تقریباً قابلیت انجام هر کاری را دارند.
انتظار می رود مطالب این مقاله برای خواننده ای که آشنایی مقدماتی با ربوتیک و یا اصلاً آشنایی ندارد به سادگی قابل فهم باشد.
به منظور آشنایی خوانده به ربوکاپ نیز مطالبی در این مورد در پایان بیان نموده ایم.
چکیده:
رباتیک دانش وابسته به ابزارهای مکانیکی کنتزل شونده به وسیله رایانه میباشد. در اینجا ما شما را با انواع ربات ها از قبیل ساده و پیچیده و ربات هایی که دارای حسگر هستند آشنا می کنیم و خواهیم گفت که ربات ها توسط ریزپردازشگرها و ریزکنترل گرها کنترل می شوند. همچنین ویژگی های یک روبات را مطالعه می کنیم.
حرکت در ربات ها مسئله قابل توجهی است و ربات ها را می توان مکرراً برنامه ریزی کرد و چند کاره می باشند و کارآمد و مناسب برای محیط اند. در آخر شما را با تاریخچه Robocup آشنا خواهیم نمود.?
مقدمه:
روباتیک:
روباتیک (یا روبوتیک) دانش و فناوری وابسته به ابزارهای مکانیکی کنترل شونده به وسیله رایانه میباشد. برای نمونه ماشین های خودکار روباتیک عموماً در خطوط مونتاژ خودروها مشاهده می گردند.
word: نوع فایل
سایز:18.3 KB
تعداد صفحه:32
برچسب ها : بررسی علم رباتیک , دانلود تحقیق بررسی علم رباتیک , تحقیق بررسی علم رباتیک , دانلود بررسی علم رباتیک , علم رباتیک , تحقیق , جزوه , مقاله , پایان نامه , پروژه , دانلود تحقیق , دانلود جزوه , دانلود مقاله , دانلود پایان نامه , دانلود پروژه
این تحقیق با فرمت ورد ، قابل ویرایش ، که در 72 صفحه تهیه شده استاین کلید در دو نوع توکار و روکار ساخته می شود همانطور که از نام آن پیداست این کلید دارای یک پل یا بعبارت دیگر یک دکمه برای قطع و وصل و یک مسیر برای جریان است
مدارات الکتریکی
کار شماره 1
مدار کلید یک پل کار شماره 1
کلید یک پل:
این کلید در دو نوع توکار و روکار ساخته می شود همانطور که از نام آن پیداست این کلید دارای یک پل یا بعبارت دیگر یک دکمه برای قطع و وصل و یک مسیر برای جریان است.
دکمه قطع و وصل ممکن است بصورت فشاری بالا و پائین یا دوار باشد بوسیله این کلید فقط می توان یک مسیر جریان را قطع کرد.
محفظه و سایر قسمتهای عایق این کلید از جنس پلاستیک یا کائوچو مخصوص است که می تواند ولتاژ معینی را تحمل کند.
موارد استفاده از این کلید در اطاقهای کوچک، انباری، حمام، آشپزخانه و توالتها است.
مدار الکتریکی کلید یک پل یا جعبه تقسیم و پریز با کنتاکت
الف: نمای حقیقی مدار
ب: نمای فنی مدار
ج: نمای مسیر
تمرین
تعداد سیمهای هر قسمت از نماهای قسمتی بالا را با کشیدن خطوط کوتاه مایل مشخص کنید.
سوال
1- کلید چیست؟
2- کلید یک پل در کجا استفاده می شود؟
3- سیم فاز یا سیم نول را به کلید می آورند چرا؟
4- یا بوسیله کلید یک پل می توان دو لامپ را با نور کامل روشن کرد؟ چگونه؟
تمرین
1- نمای حقیقی مدار روشنائی یک اطاق که بوسیله دو کلید یک پل چهار لامپ را روشن کنند و دو پریز برق و یک جعبه تقسیم طرح کنند
2- مداری طرح کنید که بوسیله 3 کلید یک پل 3 لامپ را یکی بعد از دیگری روشن کنند مثلا اگر لامپ شماره یک خاموش باشد لامپهای شماره 2 و 3 روشن نشود
کار شماره 2
مدار کلید دو پل:
برای روشن و خاموش کردن دو دسته لامپ بکار می رود چون کلید عمل دو کلید یک پل را انجام می دهد از این جهت آنرا کلید دو پل می نامند و برای اتصالسر سیمها از سه عدد پیچ که یکی از آنها مشترک می باشد و با علامت مخصوصی مشخص گردیده است.
باید توجه داشت که سیم ورودی کلید (سیم فاز) به پیچ مشترک وصل می شود و هر یک از آن دو پیچ بوسیله یک سیم به لامپهای مربوط بخود وصل می شود.
کار شماره 2: مدار الکتریکی کلید دوپل با جعبه تقسیم و پریز با کنتاکت محافظ
تمرین
تعداد سیمهای هر قسمت از نماهای فنی بالا را با کشیدن خطوط کوتاه مایل مشخص کنید.
سوال
1- کلید دو پل یعنی چه؟
2- فاز ورودی به کلید دوبل بکدام کنتاکت وصل می شود؟
3- موارد استفاده از کلید دو پل در چه جاهای است؟
4- آیا با از کار افتادن یک پل از کلید دو پل پل دیگر آن قابل استفاده است؟
5- اگر کنتاکت مشترک کلید دو پل معیوب شود کلید قابل استفاده است؟
6- مزیت کلید دو پل بر یک پل چیست؟
word: نوع فایل
سایز:43.1 KB
تعداد صفحه:72
برچسب ها : مدارات الکتریکی , دانلود تحقیق مدارات الکتریکی , تحقیق مدارات الکتریکی , دانلود مدارات الکتریکی , مدارات الکتریکی , تحقیق , جزوه , مقاله , پایان نامه , پروژه , دانلود تحقیق , دانلود جزوه , دانلود مقاله , دانلود پایان نامه , دانلود پروژه
این تحقیق با فرمت ورد ، قابل ویرایش ، که در 53با وجود اینکه بیش از بست سال از تولد ریز پردازنده نمی گذرد،تصور وسایل الکترونیکی و اسباب بازیهای امروزی بدون آن کار مشکلی استدر 1971 شریک انیتل،8080 را به عنوان اولین ریز پردازنده موفق عرضه کرد صفحه تهیه شده است
میکروکنترلر 8051
«مقدمه»
با وجود اینکه بیش از بست سال از تولد ریز پردازنده نمی گذرد،تصور وسایل الکترونیکی و اسباب بازیهای امروزی بدون آن کار مشکلی است.در 1971 شریک انیتل،8080 را به عنوان اولین ریز پردازنده موفق عرضه کرد.مدت کوتاهی پس از آن،موتور ولا،RCA و سپس Mostechnologyو Zilog انواع مشابهی را به ترتیب به نامهای 6800،1801،6502،Z80 عرضه کردند.گرچه این مدارهای مجتمع (IC) به خودی خود فایده چندانی نداشتند اما به عنوان بخشی از یک کامپیوتر تک بورد(SBC) به جزء مرکزی فرآورده های مفیدی برای آموزش طراحی با ریز پردازنده ها تبدیل شدند.تز تیم SBC ها که به سرعت به آزمایشگاههای طراحی در کالج،دانشگاهها و شرکت های الکترونیک راه پیدا کردند می توان برای نمونه از D2 موتورولا،KIM-1 ساخت Mos technology و SDK-85 متعلق به شرکت انتیل نام برد.
میکروکنترلر قطعه ای شبیه به ریز پردازنده است.در 1976 انتیل 8748 را به عنوان اولین قطعه خانوادة میکروکنترلرهای MCS-48TM معرفی کرد.8748 با 17000 ترانزیستور،در یک مدار مجتمع،شامل یک cpu، 1کیلوبایت EPROM، 64 بایت RAM، 27 پایه I/O و یک تایمر 8 بیتی بود.این IC و دیگر اعضای MCS-48TM که پس از آن آمدند خیلی زود به یک استاندارد صنعتی در کابردهای کنترل گرا تبدیل شدند.جایگزین کردن اجزاءالکترومکانیکی در فرآورده های مثل ماشین های لباسشویی و چراغ های راهنمایی از ابتدا کار،یک کاربرد مورد توجه برای این میکروکنترلرها بودند و همین طور باقی ماندند.دیگر فرآورده هایی که در آنها می توان میکروکنترلر را یافت عبارتند از اتومبیل ها،تجهیزات صنعتی،وسایل سرگرمی و ابزارهای جانبی کامپیوتر (افرادی که یک IBM PC دارند کافی است به داخل صفحه کلید نگاه کنند تا مثالی از یک میکروکنترلر را در یک طراحی با کمترین اجزاء ممکن ببینند)
توان ابعاد و پیچیدگی میکروکنترلر با اعلام ساخت 8051،یعنی اولین عضو خانوادة میکروکنترلرهای MCS-51TM در 1980 توسط انیتل پیشرفت چشمگیری کرد.در مقایسه 8048 این قطعه شامل بیش از 60000 ترانزیستور،K4 بایت ROM، 128 بایت RAM، 32 خط I/O یک درگاه سریال و دو تایمر 16 بیتی است.که از لحاظ مدارات داخلی برای یک TC بسیار قابل ملاحظه است.امروزه انواع گوناگونی از این IC وجود دارند که به صورت بخاری این مشخصات را دو برابر کرده اند.شرکت زیمنس که دومین تولید کنندة قطعات MCS-51TM است SAB80515 را به عنوان یک 8015 توسعه یافت در یک بسته 86پایه با شش درگاه I/O 8 بیتی،13 منبع وقفه و یک مبدل آنالوگ به دیجیتال با 8 کانال ورودی عرضه کرده است.خانوادة 8051 به عنوان یکی از جامعترین و قدرتمندترین میکروکنترلرهای 8 بیتی شناخته شده و جایگاهش را به عنوان یک میکروکنترلر مهم برای سال های آینده یافته است.
یک سیستم کامپیوتری شامل یک واحد پردازش مرکزی (CPU) است که از طریق گذرگاه آدرس،گذرگاه داده و گذرگاه کنترل به حافظةقابل دستیابی تصادفی (RAM) و حافظه فقط خواندی (ROM) متصل می باشد.مدارهای واسطه گذرگاه های سیستم را به وسایل جانبی متصل می کنند.
واحد پردازش مرکزی
CPU،به عنوان «مغز» سیستم کامپیوتری،تمامی فعالیت های سیستم را اداره کرده و همه عملیات روی داده را انجام می دهد.اندیشة اسرار آمیز بودن CPU در اغلب موارد ناردست است زیرا این تراشه فقط مجموعه ای از مدارهیا منطقی است که بطور مداوم دو عمل انجام می دهند:واکنشی دستورالعمل ها و اجرای آنها،CPUتوانایی درک و اجرای دستورالعمل های را براساس مجموعه ای از کدهای دورویی دارد که هریک از این کدها نشان دهندة یک عمل ساده است.این دستورالعمل ها معمولاً حسابی (جمع،تفریق،ضرب و تقسیم)،منطقی (AND،OR،NOT و غیره)انتقال داده یا عملیات انشعاب هستند و یا مجموعه ای از کدهایی دروریی با نام مجموعه دستورالعمل ها نشان داده می شوند.
حافظه نیمه رسانا:RAM وROM
برنامه ها و داده ها در حافظه ذخیره می شوند.حافظه های کامپیوتر بسیار مشوعند و اجزای همراه آنها بسیار و تکنولوژی بطور دائم و پی در پی موانع را برطرف می کند.بگونه ای که اطلاع از جدیدترین پیشرفت ها نیاز به مطالعة جامع و مداوم دارد.حافظه هایی که به طور مستقیم توسط CPU قابل دستیابی می باشند،IC های (مدار مجتمع)نیمه رسانایی هستند که RAMو ROM نامیده می شوند.دو ویژگی RAM و ROMرا از هم متمایز سازد:اول آنکه RAM حافظه خواندنی /نوشتنی است.در حالیکه ROM حافظه خواندنی است و دوم آنکه RAM فرّار است(یعنی محتویات آن هنگام عبور ولتاژ تغذیه می شود)در حالی که ROM غیرفرّار است.
word: نوع فایل
سایز:51.7 KB
تعداد صفحه:53
برچسب ها : میکروکنترلر 8051 , دانلود تحقیق میکروکنترلر 8051 , تحقیق میکروکنترلر 8051 , دانلود میکروکنترلر 8051 , میکروکنترلر 8051 , تحقیق , جزوه , مقاله , پایان نامه , پروژه , دانلود تحقیق , دانلود جزوه , دانلود مقاله , دانلود پایان نامه , دانلود پروژه
این تحقیق با فرمت ورد ، قابل ویرایش ، که در 160 صفحه تهیه شده استبا توجه به پیشرفت بسیار سریع تکنولوژی و وجود رقابتهای شدید در بین صنعتگران دو مقولة دقت و زمان در انجام کارهای تولیدی و خدماتی بسیار مهم و سرنوشت ساز شده است
ساختار plc
فهرست مطالب :
فصل 1 ساختار PLC 1
1-1- PLC1
1-2- تفاوت PLC با کامپیوتر5
1-3- کاربرد PLC در صنایع مختلف7
1-4- سخت افزار PLC9
1-4-1- مدول منبع تغذیه (PS)10
1-4-2- واحد پردازش مرکزی (CPU)11
1-4-3- حافظه (Memory)11
1-4-4- ترمیتال ورودی (Input Module)12
1-4-5- ترمینال خروجی (Output Module)13
1-4-6- مدول ارتبط پروسسوری (CP)14
1-4-7- مدول رابط (IM)15
1-5- تصویر ورودی ها (PII)16
1-6- تصویر خروجی ها (PIO)17
1-7- فلگ ها،تایمر ها و شمارنده ها17
1-8- انبارک یا اَکومولاتور (ACCUM)19
1-9- گذرگاه عمومی ورودی/خروجی (I/O bus)19
1-10- روشهای مختلف آدرس دهی 20
1-11- نرم افزار PLC21
1-12- واحد برنامه ریزی(PG)22
فصل 2 انواع سخت افزار24
2-1- انواع PLC24
2-2- انواع رابطهای برنامه نویسی (Programmers)26
2-3- انواع حافظه28
2-4- پاسخ زمانی PLC33
فصل 3 وسایل ورودی و خروجی34
3-1- انواع وسایل ورودی34
3-1-1- سنسورهای تشخیص اشیاء36
•لیمیت سوئیچ36
•پروکسیمیتی سوئیچ (القایی، خازنی)37
•سنسور اثر هال39
•رید سوئیچ39
•سنسور های نوری39
3-1-2- سنسور های جابجایی 41
•LVDT42
•اِنکدر43
3-1-3- کرنش سنج (Strain Guage)45
3-1-4- اندازه گیری فشار سیال48
3-1-5- اندازه گیری سطح مایعات52
3-1-6- اندازه گیری جریان عبوری سیال (دبی)53
3-1-7- اندازه گیری دما54
•RTD54
•ترموکوپل54
3-1-8- صفحه کلید57
3-2- انواع وسایل خروجی58
3-2-1- وسایل خروجی دیجیتال58
•سولونوئید59
•سیلندر تک کاره63
•سیلندر دو کاره63
3-2-2- وسایل خروجی آنالوگ64
•شیر کنترل64
فصل 4 مقاصد خاص در PLC67
4-1- کارتهای شمارنده سریع68
4-2- کارتهای ورودی/خروجی آنالوگ69
4-2-1- مبدل آنالوگ به دیجیتال (A/D)73
4-2-2- مبدل دیجیتال به آنالوگ (D/A)76
فصل 5 شبکه های صنعتی78
5-1- نحوة نمایش اطلاعات78
5-2- نحوة ارسال اطلاعات81
5-3- استاندارد های ارتباط سریال82
5-3-1- استاندارد RS23282
5-3-2- استاندارد RS42289
5-3-3- استاندارد RS48591
5-4- شبکه های اختصاصی سازندگان PLC94
فصل 6 ساختار و نحوة عملکرد درایور های AC98
6-1- استفاده از درایور و صرفه جویی98
6-2- مزایای استفاده از کنترل کننده های دور موتور101
6-3- ساختمان درایور AC103
6-4- مبانی کنترل سرعت106
6-5- کنترل کننده های دور مدرن109
6-5-1- کلیات109
6-5-2- ساختمان قسمت قدرت درایور های AC مدرن112
•کنترل برداری113
•جریان راه اندازی115
6-6- قابلیت های پیرامونی درایور AC115
6-7- مقایسة درایور های AC مدرن با درایور های متعارف116
6-8- سیستمهای ورودی و خروجی117
فصل 7 کنترل دور موتور AC توسط PLC و ساختار برنامه118
7-1- کنترل دور موتور AC به صورت آنالوگ118
7-2- مدول آنالوگ119
7-3- نحوة کنترل سرعت موتور (کنترل دور)122
7-4- شمارنده های سرعت بالا و نحوة برنامه ریزی آنها127
7-5- برنامة نرم افزاری سیستم کنترل131
•برنامة اصلی132
•زیر برنامة صفر (CTRL_DIR)133
•زیر برنامة یک (HSC_PROG)139
•زیر برنامة دو (READ_VALUE)141
•زیر برنامة سه (CULC_PROG)142
•زیر برنامة چهار (OUT_AQW)143
•زیر برنامة پنج (RUN_FID)144
•زیر برنامة وقفة صفر (INT_0)146
مراجع149
ضمیمة الف – برنامه های نوشته شدة سیستم کنترلی150
چکیده :
با توجه به پیشرفت بسیار سریع تکنولوژی و وجود رقابتهای شدید در بین صنعتگران دو مقولة دقت و زمان در انجام کارهای تولیدی و خدماتی بسیار مهم و سرنوشت ساز شده است. دیگر سیستمهای قدیمی جوابگوی نیازهای صنعت توسعه یافتة امروز نبوده و بکار بردن سیستمهایی که با دخالت مستقیم نیروی انسانی عمل می کنند، امری نامعقول مینمود. چرا که در این موارد دقت و سرعت عمل سیستم بسیار پایین و وابسته به نیروی کاربر است. بنابراین ماشینهای هوشمند و نیمه هوشمند وارد بازار صنعت شدند. و بعد از مدتی آنچنان جای خود را پیدا کردند که علاوه بر زمینههای صنعتی در کارهای خدماتی نیز جایگاه ویژهای یافتند. کنترل سیستمهای بسیار پیچیدهای که قبلاً غیرممکن بود براحتی انجام میگرفت. مکانیزه کردن سیستمها و ماشین آلات (اتوماسیون صنعتی) مقولة بسیار مهم و پرطرفداری شده و نیاز به آن هر روز بیشتر و بیشتر مشهود میشود.
اتوماسیون صنعتی در زمینههای بسیار گستردهای کاربرد دارد از مکانیزه کردن یک ماشین بسیار سادة کنترل سطح گرفته تا مکانیزه نمودن چندین خط تولید و شبکه کردن آنها با هم. با نگاهی به محیط اطرافمان میتوانیم نمونههای بسیار زیادی از کاربرد اتوماسیون را در اغلب زمینهها پیدا کنیم. در اتوماسیون واحدهای مسکونی جدید، در شبکههای مخابراتی، در سیستمهای دفع فاضلاب، سیستم توزیع برق، کارخانجات مختلف و ... .
در یک سیستم اتوماسیون شده کنترل پروسه توسط ماشین انجام میشود و در این سیستمها دخالت انسان به حداقل و در برخی موارد به صفر رسیده است. سیستم با گرفتن سیگنالهای ورودی از قطعاتی نظیر سنسورهای تشخیص فشار، رنگ، سطح مایعات، قطعات فلزی، سنسورهای دما، میکرو سوئیچها، کلیدها و شستی ها، واسطهای کاربر با ماشین و... وضعیت موجود را حس کرده و بررسی میکند و سپس در مورد عکس العمل ماشین تصمیم گیری کرده و فرمانهای لازمه را به قطعات خروجی که تحت کنترل ماشین هستند اعمال میکند. با توجه به مواردی که ذکر شد میتوان ساختار یک سیستم اتوماسیون را بدین صورت لیست نمود.
•قطعات ورودی شامل سنسورها، سوئیچ ها، و ... .
•قطعات خروجی مثل موتور، پمپ، شیر برقی، نشانگرها و ... .
•یک کنترلر داخلی با CPU برای پردازش دادهها و اجرای برنامة کنترلی سیستم و حافظه برای ذخیره نمودن برنامة کنترلی و اطلاعات دریافتی از قطعات ورودی.
•یک واسط بین کاربر و ماشین (Human Machine Interface) در مواردی که نیاز به انجام تنظیمات توسط کاربر داریم و یا میخواهیم یکسری اطلاعات و آلارمها را به اطلاع کاربر برسانیم .
توجه داشته باشید با بالا بردن سرعت و دقت کنترلر مورد استفاده در سیستم اتوماسیون شده و انتخاب درست آن بر طبق کاربردی که از آن انتظار داریم میتوانیم امکانات و قابلیتهای سیستم را بالاتر ببریم. بعنوان مثال در یک سیستم سادة کنترل سطح مخزن سرعت پاسخ گویی سیستم در حد چند ثانیه هم برای این کار کافی خواهد بود. اما در سیستمهای پیچیدة موقعیت یاب یا پردازش تصویر به سیستمهای بسیار سریعتر و دقیقتر احتیاج داریم و سرعت پاسخگویی در حد میکرو ثانیه برای ما لازم است.
بعنوان مثال در مواردی که نیاز به کنترل در یک محیط نامساعد داریم و استفاده از نیروی انسانی بسیار مشکل و یا غیرممکن است چهکار باید کرد. در محیطهایی با شرایط آب و هوایی بسیار بد و با مناطق جغرافیایی صعب العبور و یا در محیط هایی که آلودگی صوتی و یا آلودگی های شدید تنفسی دارند. در این موارد ایمن ترین و با صرفه ترین گزینه اتوماسیون کردن سیستمها و استفاده از ماشین بجای انسان است. اجرای کامل سیکل کنترلی، گرفتن گزارشات لازم در حین انجام عملیات کنترلی، قابلیت تغییر سیکل کاری و تعریف نمودن پارامترهای کنترلی، امکان انجام کنترل دستی در موارد اضطراری و... .
حال به مثال دیگری میپردازیم. حساب کنید در یک سیستم بسیار سادة بستهبندی محصولات غذایی برای بستهبندی هزار کیلو شکر در بستههای یک کیلویی به چند نفر و چقدر زمان احتیاج داریم. چند نفر برای وزن کردن محصول، چند نفر برای آمادهسازی پکت ها، چند نفر برای پر کردن پکت ها و بستهبندی آن، زدن تاریخ مصرف و ... .
در این گونه سیستمها مشکلات زیادی وجود دارد که به برخی از آنها در زیر اشاره شده است.
•زیاد بودن تعداد نفراتی که در این قسمت کار میکنند.
•نیاز به محیط کاری بزرگتر تا بتوان از شلوغی ناشی از تعدد نیروی انسانی کاست.
•خستگی و دقت پایین افراد
•صرف زمان زیاد
•هزینة بسیار بالا
•بازدهی بسیار اندک
•کیفیت بسیار پایین محصولات
word: نوع فایل
سایز: 4.24 MB
تعداد صفحه:160
برچسب ها : ساختار plc , دانلود تحقیق ساختار plc , تحقیق ساختار plc , دانلود ساختار plc , ساختار plc , تحقیق , جزوه , مقاله , پایان نامه , پروژه , دانلود تحقیق , دانلود جزوه , دانلود مقاله , دانلود پایان نامه , دانلود پروژه , این تحقیق با فرمت ورد ، قابل ویرایش ، که در 160 صفحه تهیه شده است , word نوع فایل , سایز424 MB , تعداد صفحه160 , دانلود تحقیق ویژگیهای شخصیت خلاق , تحقیق ویژ